Werkend Leren heeft een uitgebreide educatieve leeromgeving.
Door de echte werkomgeving te simuleren geven wij de leerlingen de kans om hun opgedane kennis en kunde in de praktijk te brengen in een veilige en begripvolle omgeving. Als klant kan u gebruik maken van deze dienstverdeling, tegen een aangepaste prijs, zonder in te boeten op kwaliteit.

Beste klant van werkend leren Antwerpen Noord,

U bent welkom op dinsdag en donderdag om de gerechten die onze jongeren, onder leiding van chef Els, te komen degusteren.

U wordt vriendelijk  ontvangen en bediend, in het didactisch restaurant Spoor 37, door de jongeren van de opleiding hulpkelner en kelner.

In samenwerking met de jongeren van de bakkerijopleiding worden de verse broodjes en zoete versnaperingen verzorgd.

Dit schooljaar werken we met 2 verschillende menu’s.

Op dinsdag zijn het meer basisgerechten gericht op de opleiding keukenmedewerker en hulpkelner.

Op donderdag ligt de lat wat hoger voor de opleidingen hulpkok, kok en kelner.

Voor de 4 gangen menu betaal je op

dinsdag € 25,00
donderdag € 28.00

Er is ook de mogelijkheid voor een Quick lunch, bestaande uit het aperitiefhapje, hoofdgerecht en 1 drankje naar keuze.

dinsdag € 12.50
donderdag € 14.00

Graag Betalen met bankcontact.

Wij verwelkomen jullie graag om 12.10 u zodat de dienst tijdig kan worden afgerond om 14.30.

Reserveer vooraf:

Onze menu:

Dinsdag Donderdag
14 november 2023

16 november 2023

  • Hapje van de chef
  • Mosselsoep
  • Kipfilet Stroganoff
  • Cocotte aardappelen
  • Carpaccio van ananas met frambozen
  • Suikerbrood met terrine, gerookte eendenborst en kwartelboutjes
  • Tartaar van Iers rundvlees, crémeux van cabernet sauvignon azijn, gepekelde eidooier
  • Hertenrugfilet met gerookt spek, schorseneer en stoofpeer
  • Tiramisu 2.0
21 november 2023

23 november 2023

  • Pompoensoep met tamme kastanjes en gruyère
  • Hertengebraad en gratin van spruitjes en spek
  • Tarte tatin
  • Gegrilde kramiek met wildpaté en perenchutney
  • Tortelinni met bosduif en jus van balsamico
  • Everzwijn met mousseline van knolselder kweepeer mousse en zilveruitjes
  • Stoofpeertje met amandelcréme en koude sabayon van kaneel
28 november 2023 30 november 2023
  • Ravioli met wilde boschampignons en spek
  • Stoofpotje van everzwijn met witloofsla
  • Peer Belle Hélene
  • Gekonfijte aardappel, Iberico ham en tomatencompote
  • Krokant gebakken kalfszwezerik met witlof en ganzenlever
  • Ree filet met tarte tatin van rode ui, yoghurt kardemom en structuren van biet
  • Appelfantasie met karamelijs
5 december 2023

7 december 2023

  • Gevogelteroomsoep
  • Kip Archiduc
  • Mix salade
  • frietjes
  • Crêpe Mikado
  • Soepje met bospaddenstoelen en truffelschuim
  • Feestelijke salade van eendenborst
  • Wild met Structuren van pompoen en amandelkroketten
  • Crêpe Suzette 2.0
12 december  2023

14 december 2023

Kerstverrassingsmenu! Info volgt

Kerstverrassingsmenu! Info volgt

19 december 2023

21 december 2023

Restaurant gesloten!

We wensen onze klanten fijne feestdagen en hopen jullie allemaal terug te zien in januari 2024!

Horecateam en leerlingen!

Restaurant gesloten!

We wensen onze klanten fijne feestdagen en hopen jullie allemaal terug te zien in januari 2024!

Horecateam en leerlingen!

Kerstvakantie van maandag 25 december tot en met vrijdag 5 januari 2024

 9 januari 2024

11 januari 2024

  • Gefruite visreepjes met tartaarsaus
  • Varkensgebraad Blackwell met gevulde aardappel
  • chocolademousse
  • Praline van geitenkaas
  • Champignon -kippenroomsoep
  • Entrecote choronsaus
  • Gemengde salade
  • Verse fritten
  • Eclairs 2.0

16 januari 2024

18 januari 2024

  • Brandade van kabeljauw met spinazie, wittewijnsaus en grijze garnalen
  • Hertengebraad met champignonsaus, rode kool, appel-knolseldermash en aardappelwafeltjes
  • Trio van chocolademousse
  • Tournedos van zalm en dille
  • Noordzeetong Meuniere
  • Duchesse aardappelen
  • Dutch taco / irisch coffee

23 januari 2024

25 januari 2024

  • Soepje  met bospaddenstoelen en truffelschuim
  • Feestelijke salade van Eendeborst
  • structuren van pompoen en amandelkroketten
  • Crêpe Suzette 2.0
  • Ravioli met wilde boschampignons en spek
  • stoofpotje van wild en zijn garnitueren
  • Poire belle helene

30 januari 2024

1 februari 2024

  • Knolselderroomsoep met kip en dragon
  • Vispannetje
  • bavarois 
 

6 februari 2024

8 februari 2024

  • Bruchette met guacumole
  • Raapjessoep gerookte zalm
  • Lamskroon met savooi
  • Zwarte woudtaart maar dan een beetje anders
  • Taco's van rode biet met geitenkaas & paling
  • Geschroeide Sint-Jacobsschelpen met salsa en kruidenkaas
  •  Gevulde kipfilet met mosterd
  •  Millefeuille van chocolade met frambozen- en witte chocolademousse
Krokusvakantie van maandag 12 februari tot en met vrijdag 16 februari 2024
   
   

 

De leerlingen van Werkend Leren Antwerpen Zuid toveren elke dinsdag en woensdag van 12u tot 15u een heerlijk driegangenmenu op jouw bord in restaurant De Veste.

Een menu (exclusief dranken) kost 28, - euro.

Reserveren kan elke weekdag tussen 9u en 16u via horecazuid@werkendleren.be 
of op maandag, dinsdag en woensdag tussen 8u30 en 15u30 op het nummer 03 334 34 36 (behalve in de schoolvakanties).

  • Reserveer minstens 1 week voor je bezoek of de laatste woensdag voor een vakantie en geef tijdig een seintje bij annulering.
  • Je kan zowel cash als met bancontact betalen!
  • Breng ons op voorhand zeker op de hoogte als we rekening moeten houden met eventuele allergenen.

 

Menu voor 19 september 2023

  • Rundsvlees/Parmezaanse kaas/ rucola/pijnboompitten/balsamico/olijfolie
  • Kabeljauw/grijze garnalen/prei/blanke botersaus
  • Vanilleroomijs/vers fruit

Menu voor 26 en 27 september 2023

  • Ganzenlever/chutney van mango/rozijnentoast
  • Kippenfilet/spinazie/mozzarella/gerookt spek/krielaardappelen
  • Mascarpone/speculaas/rood fruit

Menu voor 3 en 4 oktober 2023

  • Kippenvelouté/ham/gerookt ossentong/champignon
  • Zeetongrolletjes/julienne van groenten/witte wijnsaus/aardappeltonnetjes
  • Chocolade flikken/frambozen

Menu voor 10 en 11 oktober 2023

  • Gerookte forelmousse/komkommer/citroen-bieslooksaus
  • Ossenhaas/warme seizoengroenten/choronsaus/frietjes
  • Passievruchtenparfait

Menu voor 17 en 18 oktober 2023

  • Cocktail/grijze kip/ei/tomaat
  • Waterzooi van zalm/zeetong/scampi/julienne van groenten/aardappeltonnetjes
  • Gebrande room

Menu voor 24 oktober 2023

  • Slaatje/mosseltjes/tomatenvinaigrette
  • Varkenshaasje/boontjes/wortel/jus van Calvados/aardappel Anna
  • Gegratineerd fruit

Menu voor 7 en 8 november 2023

  • Tomatensoep/room/paprika/tomatenblokjes/rijst
  • Chateaubriand/slaatje/peperroomsaus/stro-aardappelen
  • Bladerdeeg/appel/kaneelijs

Menu voor 14 en 15 november 2023

  • Heldere bouillon/fazant/pompoenbolletjes
  • Zeetong/botersaus/waterkers/tomaat/champignonkop/Hertoginnen-aardappelen
  • Trio van chocolademousse

Menu voor 21 en 22 november 2023

  • Carpaccio van zalm/citrusvinaigrette/Dille
  • Piepkuiken/spek/zilveruitjes/champignon/aardappelsoesjes
  • Flensje/banketbakkersroom/chocoladesaus

Menu voor 28 en 29 november 2023

  • Gepocheerd ei/sojascheuten/kerriemousselinesaus
  • Eendenborst/appelsiensaus/witloof/waterkers/aardappelwafeltjes
  • Sabayon/Amaretto

Menu voor 5 en 6 december 2023

  • Aardpeersoep/grijze garnalen
  • Gamba’s /botersaus/look/peterselie/pilaff-rijst
  • Panna cotta/kersen

Menu voor 12 en 13 december 2023

  • Sint-Jacobsvrucht/knolselder/chorizo
  • Everzwijnnootjes/wildroomsaus/aalbessengelei/appeltje met veenbessen/spruitjes/amandelkroketten
  • Canneloni van ananas/rijstpap/passievruchtencoulis

Menu voor 19 december 2023

  • Consommé/bosduif/enoki
  • Hertenkalfsfilet/witloof/mini-bloemkool/portosaus/spinaziegratin
  • Bavarois van bosvruchten

Menu voor 9 en 10 januari 2024

  • Garnaalkroket/ gefruite peterselie/ citroen
  • Geroosterde kip/ geroosterde spek/ warme tomaat/champignon/duivelsaus/ lucifersaardappelen
  • Macaron/vanillecrème/frambozen

Menu voor 16 en 17 januari 2024

  • Roomsoep/shi-take
  • Gegrilde filet-pure/bearnaise of peperoomsaus/slaatje/frietjes
  • Banaan/sinaasappelsaus/mandarijnijs

Menu voor 23 en 24 januari 2024

  • Aardappel/gerookte zalm/zure room/bieslook
  • Stoofpotje van wild/spek/ zilveruitjes/spruitenkroketten
  • Coupe vanilleroomijs/warme krieken

Menu voor 30 en 31 januari 2024

  • Frisse tartaar/roze tonijn/komkommer/groene appel/koriander
  • Lamsfilet/groene kruiden/en crôute/gratin-aardappel
  • Tiramisu

Menu voor 6 februari 2024

  • Quiche/zalm/geitenkaas/broccoli
  • Gebakken roodbaars/preistoemp
  • Soesjes/pralinéroomijs/karamelsaus

Menu voor 20 en 21 februari 2024

  • Parelhoenvelouté/kerrie/jonagold/rijst
  • Kalfsfilet/gebakken shi-take/spruitjespuree/portojus
  • Chocoladesabayon/koffieroomijs

Menu voor 27 en 28 februari 2024

  • Gerookte zalm/ui/peterselie/citroen/mierikswortel
  • Ierse ribbestuk/gefruite ui/gesmolten tomaat/Tyroliennesaus/gefrituurde aardappelbalkjes
  • Trio van bavarois

Menu voor 5 en 6 maart 2024

  • Gegrilde zalm/bladspinazie/Djjonaisesaus
  • Gentse waterzooi/julienne van groenten/aardappeltonnetjes
  • Coupe vanilleroomijs/warme chocolade saus

Menu voor 12 en 13 maart 2024

  • Babykreeft “belle-vue”/dilledressing
  • Mixed-grill/slaatje/Stroganoffsaus/aardappel in de schil
  • Brusselse wafel/suiker/slagroom

Menu voor 19 en 20 maart 2024

  • Paprikasoep/room/kip/rijst
  • Kreeft/mosterd/sjalot/peterselie/witte wijnsaus/tagliatelli
  • Kiwimousse

Menu voor 26 maart 2024

  • Bloemkoolsoep/room/broccolituiltjes
  • Gegrilde kreeft/tomaat/basilicum/look/rijst
  • Calvadosappelen/mascarponecrème

Menu voor 16 en 17 april 2024

  • Trio van zalm
  • Varkenswangetjes/Japanse champignon/lente-ui/gerookte palingfilet/ganzenlever
  • Warme chocoladetaartje

Menu voor 20 en 21 april 2024

  • Carpaccio van runds/rucola/Parmezaanse kaas
  • Slibtongetjes/gesmolte boter/peterselie/slaatje/frietjes
  • Flan van chocolade/mandarijntjes/mangosorbet

Menu voor 23 en 24 april 2024

  • Aspergesoep/room/groene aspergepunten
  • Dorade royal/spinazie/aardpeer/crumble pata negra/kalfsjus
  • Flensje/gekarameliseerde ananas

Menu voor 30 april 2024

  • Tartaar/grijze garnalen/avocado/rode peper/limoen/sesamzaad
  • Eend/geglaceerde groenten/reductie van rode porto/aardappelwedges
  • Verse fruitsalade

Menu voor 7 en 8 mei 2024

  • Burrata/tomatenconsommé/basilicum
  • Linguini/scampi/asperge/saffraan
  • Gegratineerd aardbeien

Menu voor 14 en 15 mei 2024

  • Asperge/ botersaus/gekookt ei/peterselie
  • Kippenfilet/tomatensaus/dragon/pasta
  • Aardbeien/zwarte peper/balsamico/munt

Menu voor 21 en 22 mei 2024

  • Kalfstartaar/frisse venkel/rucola
  • Gegrilde zalm/asperges/mousseline/nieuw patatjes
  • Soepje van aardbeien/basilicumijs

Menu voor 28 en 29 mei 2024

  • Scampi/fijne groenten/lookroomsaus
  • Onglet/sjalot uit de oven/rode wijnsaus/frieten
  • Vanilleroomijs/aardbeien

Onze keuken is verhuist naar Frankrijklei 173.

Daar zorgen onze jongeren van de opleiding snack voor de hongerige magen van personeel AGSO.

Onze studenten assistent kapper en kapper runnen op dinsdag, donderdag en vrijdag een eigen kapsalon, ‘t Haarstudioke, in de Bredastraat 35-37. Je kan daar onder het toeziend oog van “zaakvoerder” Cindy, Sevler of Kelly – de leerkrachten haartooi – je haar laten knippen, brushen, kleuren, permanenten, … en dit aan democratische prijzen.

Om in ’t Haarstudioke terecht te kunnen moet je vooraf reserveren. Dat kan op dinsdag, donderdag en vrijdag tijdens de schooluren op het nummer 03 201 25 37 of via het mailadres haarstudioke@werkendleren.be.

De Damshop is een winkel in tweedehands kleding in de Bredastraat 35-37.
U kan er terecht elke maandag, dinsdag & donderdag van 12u00 tot 12u30 en van 13u30 tot 15u00.

Winkelen in de Damshop is bijzonder gezellig en voordelig. U helpt tijdens het shoppen mee aan een kwalitatieve opleiding voor de jongeren.
Jongeren die een opleiding winkelbediende volgen, doen hier immers de nodige praktijkervaring op. Ze leren er alle taken die ze in het echte verkoopsleven zullen moeten uitvoeren: rekken aanvullen, klanten helpen met hun aankopen, kassaverrichtingen uitvoeren, een verkoopboek bijhouden en tal van andere verkoopsactiviteiten.

Voor meer informatie kan u mailen naar damshop@werkendleren.be

U bent welkom op maandag, dinsdag en donderdag om de bakkerijproducten die onze jongeren maken, onder leiding van Chef Piet, te kopen. 

Verse broden kunnen op vraag gesneden worden met de broodsnijmachine.

Er is ook steeds een mogelijkheid om slagroomtaarten te bestellen, wel rekening houden dat die steeds een week op voorhand wordt aangevraagd.

Prijzen:

  • € 1.00 Klein brood
  • € 2.00 Groot brood
  • € 1.00 Speciaal brood klein
  • € 2.00 Speciaal brood groot
  • € 0.50 Pistolets, sandwichesen, brioches per stuk
  • € 1.00 Frangipane, pruimentartelette
  • € 2.00 Fruit-, aardbeientartelette
  • € 1,50 Eclairs, soezen, zwaantjes, appelflappen, glacés
  • € 2.50/persoon Biscuit slagroom, fruittaaten, bavarois, chocolademouse
  • € 5.00/250gr Koekjes

BESTELLINGEN GRAAG 1 WEEK OP VOORHAND

Beste klanten en Collega’s

We werken nu met een vast aanbod dat elke Dinsdag, Woensdag en donderdag verkrijgbaar is.
Naast het vaste aanbod is er ook een variabel aanbod dat per les verschilt. Voor de jongeren verandert er niks, hieronder kan je bekijken wat dit aanbod is voor dit schooljaar.

Vast aanbod:

  • Wit brood
  • Grof brood
  • Frangipanes
  • Pruimentarteletjes
  • Appel tarteletjes
  • rijsttaartjes
  • glace’s
  • assortiment koekjes

Variabel aanbod

Dinsdag 5 september Woensdag 6 september Donderdag 7 september
BASIS GEVORDERD BASIS GEVORDERD BASIS GEVORDERD
  • Demonstratief
  • Wit Brood
  • Grof brood
  • Sandwiches

Daarna bootsen de jongeren dit na

  • Voorbereding
  • Vetdeeg
  • Frangipannekes
  • Appeltarteletjes
  • Demonstratief
  • Wit Brood
  • Grof brood
  • Sandwiches

Daarna bootsen de jongeren dit na

  • Voorbereding
  • Vetdeeg
  • Frangipannekes
  • Appeltarteletjes
  • Marsepein
  • Aardbeitjes
  • Demonstratief
  • Wit Brood
  • Grof brood
  • Sandwiches

Daarna bootsen de jongeren dit na

  • Voorbereding
  • Vetdeeg
  • Frangipannekes
  • Appeltarteletjes
  • Koekjes
  • Botersprits

dinsdag 12 september

Woensdag 13 september

Donderdag 14 september

BASIS GEVORDERD

BASIS

GEVORDERD

BASIS

GEVORDERD

  • Volkorenbrood
  • Ronde/lange sandwiches
  • Suikerbrood
  • Eclairs
  • Banketbakkersroom
  • Zwaantjes met slagroom
  • Voorbereiding klein gebak   P – Fr - A 
  • Botersprits koekjes 250 gr
  • Zes granen brood
  • Vlaamse brioches
  • Chocoladebrood
  • Vierkante gebakjes met slagroom en chocolade, afgewerkt met vers fruit
  • Soezenbeslag Ronde soezen met slagroom en chocolade fondant
  • Voorbereiding klein gebak   P – Fr - A 
  • Spelt brood
  • Maya brood
  • Franse Brioches
  • Rozijnenbrood
  • Bladerdeeg Appelflappen
  • Bladerdeeg Glace’s
  • Banketbakkersroom
  • Ongetoerde ronde rozijnenkoeken.
  • Spiegeltjes
Dinsdag  19 september

Woensdag 20 september

Donderdag 21 september

BASIS

GEVORDERD

BASIS GEVORDERD BASIS GEVORDERD
  • Zes granen brood
  • Vlaamse brioches
  • Chocoladebrood
  • Vierkante gebakjes met slagroom en chocolade, afgewerkt met vers fruit
  • Soezenbeslag Ronde soezen met slagroom en chocolade fondant
  • Voorbereiding klein gebak   P – Fr - A 
  • Antwerpse handjes 250 gr
  • Spelt brood
  • Maya brood
  • Franse Brioches
  • Rozijnenbrood
  • Bladerdeeg Appelflappen
  • Bladerdeeg Glace’s
  • Banketbakkersroom
  • Ongetoerde ronde rozijnenkoeken.
  • Spiegeltjes
  • Volkorenbrood
  • Ronde/lange sandwiches
  • Suikerbrood
  • Eclairs
  • Banketbakkersroom
  • Zwaantjes met slagroom
  • Voorbereiding klein gebak   P – Fr - A 
  • Botersprits koekjes 250 gr

Dinsdag 26 september

Woensdag 27 september

Donderdag 28 september

BASIS

GEVORDERD

BASIS

GEVORDERD

BASIS

GEVORDERD

           
           
           
           
           
           
           
           
           

 

In het fiets- en bromfietsatelier herstellen en onderhouden wij alle merken aan zeer democratische prijzen. Neem contact op via mail (fiets@werkendleren.be) of maak telefonisch een afspraak op 03 201 25 31.

Is je auto aan een herstelling toe? Dan kan je terecht bij de leerlingen van de afdeling 'Auto' van Werkend Leren Antwerpen Zuid.

---------------------------------------------------------

Openingsuren:

  • Maandag van 9 - 11.40 uur en van 12.30 - 15 uur
  • Dinsdag van 9 - 11.40 uur en van 12.30 - 15 uur
  • Donderdag van 9 - 11.40 uur en van 12.30 - 15 uur
  • Vrijdag van 9 - 11.40 uur en van 12.30 - 15 uur

---------------------------------------------------------

In schoolgarage ’t Zuid kan je terecht voor zowel herstellingen als voor nazicht,

maar enkel na een telefonische afspraak op het nummer 0475 61 51 24 of ​0484 04 20 45

In winkel Neuze Neuze kan je terecht voor kleding, handtassen, accessoires, huishoudelijk materiaal, en nog zoveel meer.

----------------------------------------------------------------------------------

In winkel Neuze Neuze vind je voor een spotprijs...

dames-, heren- en kinderkledij en -schoenen, handtassen, speelgoed
huishoudelijk materiaal (borden, dekbedovertrekken, enz)
juweeltjes, sjaals en mutsen

----------------------------------------------------------------------------------​

Openingsuren

  • Maandag van 10u - 11u40
  • Dinsdag van 10u - 11u40
  • Donderdag van 10u - 11u40