Jaar:
3de jaar
4de jaar
Studiedomein:
Voeding en Horeca
Finaliteit:
Arbeidsmarktgerichte finaliteit
Duaal

Over deze opleiding

In de opleiding Keukenmedewerker Duaal combineer je (na het vinden van een werkplek) normaal gezien 2 dagen op school met 3 dagen op de werkvloer. Zo zet je je kennis onmiddellijk om in praktijk. Dit is de ideale situatie, maar het hangt van je werkplek af of deze ideale regeling kan gevolgd worden. Als je kan werken, gebeurt dit volgens de CAO (collectieve arbeidsovereenkomst) van de sector. Je krijgt alle nodige info daarover via de school.

Deze opleiding wordt georganiseerd in het eerste en tweede leerjaar van de tweede graad beroepssecundair onderwijs binnen het studiegebied Voeding en Horeca.

Het standaardtraject voor de opleiding Keukenmedewerker Duaal is gebaseerd op de volgende beroepskwalificatie(s):

  • Beroepskwalificatie keukenmedewerker
    • niveau 2 van de Vlaamse kwalificatiestructuur

Lees op deze pagina van de overheid wat beroepskwalificaties juist zijn.

Wat leer je in de opleiding Keukenmedewerker Duaal?

In de opleiding keukenmedewerker duaal leer je naast een pakket basisvorming (Nederlands, wiskunde, ...):

  • Helpen bij de ontvangst van voedingsmiddelen in de keuken.
  • Ingrediënten verwerken tot basisbereidingen door het toepassen van basis kooktechnieken.
  • Verwerkte producten opslaan.
  • De keuken schoonmaken om zo een kwaliteitsvolle maaltijd af te leveren aan de gast.

Lesplaats(en)

Wat na deze opleiding?

Wat kan je doen na je opleiding Keukenmedewerker Duaal OK2?

Na deze opleiding kan je gaan werken of nog verder studeren in een arbeidsmarktgerichte studierichting. De meest logische vervolgopleidingen zijn:

  • Grootkeuken en catering
  • Restaurant en keuken
  • Assistentie in wonen, zorg en welzijn