Jaar:
5de jaar
6de jaar
Studiedomein:
Voeding en Horeca
Finaliteit:
Arbeidsmarktgerichte finaliteit
Duaal

Over deze opleiding

Wat is de studierichting Restaurant en Keuken Duaal OK3?   

In de opleiding Restaurant en Keuken Duaal combineer je de schoolbanken met werkplekleren. Zo zet je je kennis onmiddellijk om in praktijk. Je krijgt hiervoor ook een vergoeding.

Deze opleiding wordt georganiseerd in het eerste en tweede leerjaar van de derde graad beroepssecundair onderwijs binnen het studiegebied Voeding en Horeca.  

Deze duale opleiding is gebaseerd op de beroepskwalificaties :  

  • hulpkok, niveau 3 
  • kelner, niveau 4 

Meer info over duaal leren vind je hier. Kom ook alles te weten over beroepskwalificaties.  

Wat leer je in de studierichting Restaurant en Keuken Duaal OK3?  

In deze duale 3e graadsopleiding leer je zowel in de zaal als in de keuken werken. Je leert: 

  • voedingsmiddelen binnen de keuken bestellen en ontvangen 
  • de noodzakelijke voorbereidingen doen 
  • koude en warme maaltijden bereiden volgens de gepaste culinaire technieken en/of volgens de technische fiche 
  • de gerechten afwerken 
  • de kwaliteit controleren 
  • de gasten ontvangen 
  • gerechten en dranken voorstellen 
  • bestellingen opnemen en doorgeven aan het bar- of keukenpersoneel 
  • dranken en/of gerechten serveren en ze eventueel aan tafel afwerken 
  • afrekenen 

Naast de beroepsgerichte vorming volg je ook een dag Project Algemene vakken en Engels.  

 

Lesplaats(en)

Wat na deze opleiding?

Wat kan je doen na de opleiding Restaurant en Keuken Duaal OK3? 

De meest logische stap is om na de opleiding te starten met werken (eventueel op je leerwerkplek). Geschikte beroepen zijn:  

  • Afwasser  
  • Bereider van visproducten  
  • Chef-kok (knelpuntberoep)  
  • Chef-kok grootkeuken (knelpuntberoep)  
  • Frituur- en snackbaruitbater  
  • Hulpkelner (knelpuntberoep)  
  • Hulpkok (knelpuntberoep)  
  • Kelner restaurant/brasserie (knelpuntberoep)  
  • Keukenmedewerker  
  • Maître d'hotel (knelpuntberoep)  
  • Medewerker in sneldienstrestauratie- fastfood (knelpuntberoep)  
  • Pizza-, wafel-, pannenkoekenbakker   
  • Polyvalent medewerker restaurant (knelpuntberoep)  
  • Productieoperator voedingsindustrie (knelpuntberoep)  
  • Traiteur  
  • Uitbater café - brasserie